Öğrencilerimiz kodlama derslerinde robotik etkinliklerden önce Lego setleri ile hayallerindeki akıllı cihazları üreterek açıklamalarda bulundular.

Ekm

Çocuklarda algoritme becerileri ve kodlama yeteneklerinin geliştirilmesine ve teknoloji çağının doğru tarafında yer almalarına olanak sağlamak, farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 8-23 Ekim tarihleri arasında kutlanan kodlama haftasına Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizle birlikte dahil olduk.

Tem

Diyarbakır Bilsem'de 8 yıl görev yapan müdürümüz Mehmet Raci AKSOY, 1 Temmuz itibarı ile kurumdan ayrılmış, merkezimize sayın Nurettin ÜRE müdür olarak atanmıştır.

The Guardians projemizin kirlilik ile ilgili final çalışmaları.

Eyl

Bingöl'de ilk defa düzenlenen TÜBİTAK 4007 şenliğine Diyarbakır Bilsem olarak katılım sağladık.

Ağu

Diyarbakır Bilim ve Sanat merkezinin de dahil olduğu Etwinning "ETKİNLİK TRENİ" projesi 9 aylık bir süre boyunca aktif katılımlardan sonra sona gelmiş bulunmaktadır. Türkiye genelinde 9 Bilim ve Sanat Merkezinden yaklaşık olarak 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projeye kurumumuzdan 10 öğrenci katılım sağladı.

Ağu

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi olarak yaz döneminde de öğrencilerimizle etkinliklerimize ara vermeden devam ediyoruz.

Ağu

15 Mart 2020 tarihi itibariyle Covid 19 salgını nedeniyle ertelenen bilsem öğrenci tanılama süreci başlıyor. 5 Eylül'de itibaren yapılacak uygulamaları için veliler, öğrencilerin sınav giriş belgelerini 20 Ağustos 2020 tarihinden itibaren e-okul üzerinden okul yönetimlerinden alabileceklerdir.

Haz

Kurumumuza Katkılarından Dolayı Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi'ye  Teşekkür Plaketini Müdürümüz M.Raci Aksoy taktim etti.

Diyarbakır Bilim ve Saznat Merkezi TÜBİTAK 400  ve 4007 projelerimiz kabul edilmiştir. TÜBTAK 4004 proje koordinatörü Mehmmet Sami ZÜMRÜT ve TÜBİTAK 4007 proje Koordinatörü Ömer Faruk AKDEMİR hocalarımızı ve katkı sağlayan bütün arkadaşlarımızı kutlar başarılarının devamını dileriz.

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenleri Sağlık Çalışlarına ve Güvenlik Güçlerine Covid-19 Salgını Nedeniyle  3d yazıcıdan 1200 Siperlik üreterek teslim etti.Covid-19 pandemisi ile birlikte Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri olarak  yüz koruyucu siperlik üretmeye başlayarak ilimizde bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü,Gazi Yaşagil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Çermik Devlet Hastanesi, Silvan Devlet Hastanesi, Kocaköy Devlet Hastanesinelerine çeşitli zamanlarda toplam 1200 adet yüz koruyucu siperlik teslim ettik.

Dicle Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Talip GÜL Merkez Öğrencilerimizle buluştu.Konuşmalarından sonra öğrencilerimizin sorularınnı yanıtlayan Sayın Rektörümüz Merkezimizi gezdi.Bilim ve Sanat Merkezine her zaman destek vermekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Sayın Rektörümüze teşekkür ederiz.

Şbt

Kar tatilini fırsata çevirip Bilsem'i anlatıp, Merkezimiz için destek taleplerimizi Bağlar Belediyesi Başkanı Sayın Hüseyin BEYOĞLU'na iletttik.Sayın Başkanımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Yapay Zeka Atölyemiz Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürümüzün girişimiyle, Vakıf Bankası desteği ile Merkezimizde kurulumu tamamlanarak, öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getirilmiştir.. Bu atölyenin yapımında desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürümüze ve Vakıf Bankası yetkilerine teşekkür ederiz.

TÜBİTAK BİLİM ŞÖYLEŞİSİ MERKEZİMİNDE YAPILDI