Eyl

2019 yılında Genel Yetenek, Resim ve Müzik alanlarından Bilim ve Sanat Merkezine yerleşmeye hak kazanmış öğrencilerimizin velilerine yönelik toplantılar düzenlenmektedir.

Eyl

Bodrum/Bitezde 8. Kırmızı ve Beyaz resim sergisi 30 Ağustos temalı resim,heykel,seramikfotograf,mozaik, ebru ve çinigeleneksel karma sergiye öğrencimiz Öznur MEHMETOĞLU'nun eserleri sergilenmeye hak kazanmıştır. Öğrencimiz sanatçılar arasına girmeyi başarmıştır. Bu çalışmalarından dolayı kendisini kutlar başarılarının devamını dileriz.

Tem

Merkezimiz Sınıf Öğretmenlerinden Perihan EFE, Tübitak 4004 kapsamında 01-05 Temmuz tarihleri arasında Bursa/Mustafakemalpaşa'da yürütülen, "Doğal Mirasımızdan Evrensel Değerlere Projesi"ne katılmıştır.

Haz

Diyarbakır Bilsem  GAP ve TÜBİTAK Düzenlediği Proje Yarışmasına katılım sağladı.

Haz

Samsun'da düzenlenen 13. Uluslararası Robot Yarışmasına  2 kategoride katılım sağlandı.

Haz

Bic Kids Türkiye 5. Ulusal resim yarışmasında Türkiye birincisi olan Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi öğrencimiz Öznur MEHMETOĞLU'nu tebrik ederiz.

May

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye geneli Akıl ve Zeka Oyunları yarışmasına Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi olarak altı kategoride katılım sağladık. Büyük heyecan ve çekişme içeren oyunlarda öğrencilerimiz hem eğlendi hem de kurumumuzu temsil etme olanağı buldu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi 25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 8 dalda robot yarışması düzenledi.

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.

DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ FLL JUNİOR ETKİNLİĞİNDE

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl konusu "Görevimiz Ay" olan etkinliğin Diyarbakır fuarı 6 Nisan Cumartesi günü Diyarbakır Doğa Kolejinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizle birlikte Bilim ve Sanat Merkezimizin bahçesine meyve fidanları dikimi gerçekleştirdik.

Dicle Üniversitesi Araştırma Görevlisi İsmet KAYA, öğrencilerimize mutluluk ve başarı konulu seminer verdi.

Pİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ

14 Mart bütün dünyada Pİ günü olarak kabul edilmiş ve o tarihte Pi günü ile ilgili etkinlikler yapılmaktadır.

Özel Yetenekli Çocukların Ebeveynleri İçin Aile Eğitim Programı

Merkezimiz Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Geneli Vex Robotik Turnuvası'na iki ekiple katılım sağlamıştır. Merkez  Öğretmenlerimizden Turgay ÇEKEN, Davut ÇELİK, öğrencilerimizden Baran ORAL, Salih Eymen DÖNMEZ, Muhammed Hakan USLU, Barış Adar ÇELEBİ yarışmaya katılarak büyük bir başarı elde etmişlerdir.