Proje yaygınlaştırma kapsamında 17-18 Mart 2016 tarihlerinde Kayapınar Vehbi KOÇ İlkokulu Konferans Salonunda ilimizin Sınıf Öğretmenleri zümre başkanlarına Bilim ve Sanat Merkezini ve Evreka projesini tanıtan seminer düzenlendi.

Ara

Merkezimiz öğretmenleri Sait ATLI ve Engin Efe AKÇA öğrencilerimizle birlikte, Sümerpark´ta açılmış olan "Matematik Müzesine" etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte Matematik alanında kullanılan sembol ve formüllerin günlük yaşamda kullanımı, görsele dönüşümleri ve üç boyutlu kullanımları izlendi. Müze yetkilileri matematiğin görselliğe dönüşümü, günlük yaşamda somutlaştırılması hakkında öğrencilerimize bilgi verdi.

Ara

11 Kasım 2015 tarihinde Bağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı salonunda Rehberlik Öğretmenlerine yönelik olarak. Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Rehberlik Öğretmeni Atilla Karagöz tarafından 2015-2016 Eğitim öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezlerine alınacak olan özel yetenekli öğrencilerle ilgili tanılama takvimi ve "Özel Yetenekli Bireylerin Özellikleri" ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

2015-2016 Eğitim öğretim yılı okul aile birliği toplantısı 08.11.2015 tarihinde Kayapınar Vehbi Koç İlkokulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya katılım gösteren veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRENCİ ALIMI TAKVİMİ AÇIKLANDI.

Ağu

Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi alanlarında Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında hazırlanmış olan EVREKA İsimli projemiz, 2015-1-TR-KA101-016572 proje numarasıyla kabul edilmiştir.

HAVA TAHMİN RAPORLARININ YAPILIŞINI YERİNDE GÖRMEK İÇİN DİYARBAKIR METEOROLOJİ HAVA İSTASYONUNU ZİYARET ETTİK

Ülkemizde artan enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisinden ne kadar faydalanabiliriz sorusuna cevap vermek için Güneş Evini ziyaret ettik