KANGURU FİNALLERİNDEYİZ

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi olarak "Kanguru" sınavlarında bu yıl sınav merkezi görevini üstlenerek öğrencilerimiz ve çevreden katılım sağlayan öğrencilerimizin sınavla buluşmasına yardımcı olduk.

Kanguru Matematik 2024 Sınavını Merkezimizde gerçekleştirdik.

Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı 80'den fazla ülkede uygulanan bir matematik yarışması olan Kanguru Matematik sınavını bu yıl Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezinde uyguladık.

Hippo dil sınavı GateHouse Awards ve Mizzou International desteğiyle 50'den fazla ülkede uygulanan bir İngilizce sınavıdır.

‘’ LET’S BE WELL TOGETHER ‘’ ADLI ETWINNING PROJEMİZ

2023-2024 Eğitim -Öğretim yılı Aralık ayında başlayan "Let's Be Well Together" adlı projemiz okulumuz öğretmenlerinden Didem ÜŞENMEZ tarafından başlatılmıştır. Projemizde Türkiye, Romanya, Yunanistan ve Azerbaycan'dan toplam 13 öğretmen ve 52 öğrencimiz bulunmaktadır. Projemiz  oldukça etkin bir şekilde devam etmektedir.

TÜMMİAD'ın düzenlediği "1 Fikir 1 Türkiye" yarışması, Türkiye genelinde inovasyon ve yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmiş bir girişimdir.

DİYARBAKIR BİLSEMDE AİLELER YARIŞIYOR

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nde 20.02.2024 tarihinde öğrencilerimiz ve ailelerinin birlikte katılım sağladığı “AİLELER YARIŞIYOR RESFEBE YARIŞMASI” etkinliği düzenlendi.

Tem

Diyarbakır BİLSEM 6. Sınıf öğrencilerimiz 2022-2023 Eğitim -Öğretim yılında ingilizce kitap yazdı.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ara Tatilinde Diyarbakır genelindeki öğrencilerimize açık olan atölyelerimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat KÜÇÜKALİ, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet BULUT ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Mürsel ÇAPRAS tarafından ziyaret edildi.

Merkezimiz eSafety Label Bronz Etiket Sahibi

e-Güvenlik (e-Safety) POLİTİKASI

Ock

ORGM Özel Yeteneklileri Geliştirme Dairesi Başkanı Sayın Ramazan BARIN Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz kodlama derslerinde robotik etkinliklerden önce Lego setleri ile hayallerindeki akıllı cihazları üreterek açıklamalarda bulundular.